Skip to content

Even voorstellen

Foto Pauline Wouters en Hans Hartman
Graag stellen wij ons even aan u voor. Wij zijn Pauline Wouters en Hans Hartman. Sinds het in Nederland is toegestaan hebben wij ons toegelegd op Thanatopraxie.

Inmiddels hebben wij in Nederland al meer dan 10.000 behandelingen mogen verzorgen en beschikken dus over een ruime ervaring. Ook hebben wij een aantal intervisiebijeenkomsten georganiseerd met andere thanatopracteurs om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

HQ-Thanatopraxie Logo

Ik ben Margriet.Ik ben al heel wat jaren werkzaam in de uitvaartbranche.

Sinds kort ben ik met pensioen maar wil graag nog wat blijven doen in de uitvaartbranch. Ik assisteer daar waar nodig is en beheer het thanatopraxiecentrum in Vinkel.

Ik ben Sonja. Ik ben al geruime tijd werkzaam in de uitvaartbranche.

Enige tijd geleden heb ik het theoretische gedeelte van de opleiding thanatopracteur bij docendo met goed resultaat afgesloten. Om zoveel mogelijk ervaring op te doen loop ik al geruime tijd mee met HQ Thanatopraxie. Binnenkort zal ik mijn praktijkstage in Engeland gaan volgen.

Wij zijn gevestigd in Vinkel. Hier hebben wij ons kantoor, cursusruimte en behandelingsruimte.

De behandelingsruimte is geheel ingericht naar de eisen die gesteld zijn door het N.I.T. (Nederlands Instituut voor Thanatopraxie) om hier alle behandeling veilig, hygiënisch en respectvol te kunnen uitvoeren.

Naast de ruimte is er een sfeervolle ruimte ingericht waar we families kunnen ontvangen om daar het kleden samen te doen.

We hebben hier veel mogelijkheden en kunnen ook vervoer regelen om de overledene op te halen en weer naar het adres van opbaren te brengen. Geheel verzorgt en in de kist.

Het is ook mogelijk om de overledene (mits na een lichte balseming)bij ons te laten verblijven en is er ook mogelijkheid voor rouwbezoek. Dit alles in overleg.