Skip to content

Onze eigen locatie in Vinkel

Vanaf heden hebben wij een eigen locatie in Vinkel.

Vinkelsestraat 82 B

5383 KM  Vinkel

Omdat wij het laagdrempelig willen houden voor families en uitvaartondernemers hebben wij de locatie zo ingericht zodat we families en ondernemers kunnen ontvangen in een fijne sfeer.

Zo hebben we  een ruimte  waar we onze cursussen kunnen geven en die ook gebruikt kan worden als ‘wachtkamer’ voor families.

Als de familie het moeilijk vind om hun dierbare ‘alleen’ te laten kunnen ze altijd meekomen naar ons centrum om in deze kamer te verblijven zodat ze toch in de buurt zijn. Tijdens het wachten kunt u ervoor kiezen om al wat dingen te bespreken met de ondernemer of gewoon even van een kopje koffie genieten. 

Mocht de familie het fijn vinden om aansluitend aan de lichte balseming te helpen met het kleden is dit zeker mogelijk en hebben wij een ruimte warm en sfeervol  ingericht waar we samen met een familie in alle privacy kunnen kleden.

Er is een ruime behandelruimte waar de lichte balseming kan plaatsvinden. Deze ruimte voldoet aan alle eisen gesteld door het NIT (Nederlands Instituut voor Thanatopraxie)  om een behandeling veilig, hygiënisch en respectvol te kunnen uitvoeren.

Hierbij staat ook privacy bij ons hoog in het vaandel. 

De overledene (mits na een lichte balseming) mag ook de opbaarperiode bij ons verblijven en kunnen er met de familie rouwbezoekjes afgesproken worden.

Er zijn vele dingen mogelijk.

Als u een rondleiding wilt of meer informatie kunt u ons mailen: pauline.wouters@hq-thanatopraxie.nl of bellen 06-23265059.

Intervisieavonden voor thanatopracteurs en uitvaartondernemers.

Leren met en van elkaar 

Op 26 februari 2016 heeft de eerste intervisie avond thanatopraxie plaatsgevonden. Een groep van 8 thanatopracteurs kwam die avond in het midden van het land samen om met en van elkaar te leren. 

Na het succes van deze eerste avond zijn er meerdere intervissieavonden geweest. Zelfs collega’s uit België zijn aangeschoven.

Binnenkort gaan we deze avonden weer hervatten . De locatie zal dan Vinkel zijn.

Tevens zullen we ook intervisie avonden gaan organiseren voor uitvaartondernemers.

Door een professionele intervisiecoach worden de bijeenkomsten geleid.
Aan de hand van zelf ingebrachte casussen bespreken de deelnemers naar eigen ervaring en inzicht hoe zij met soortgelijke situaties zouden omgaan in de praktijk. 
 
Alle deelnemers hebben aan het eind van de avond nieuwe inzichten opgedaan en of van collega’s gehoord hoe zij met bepaalde situaties omgingen.
“een waardevolle aanvulling op het vak en erg leuk om elkaar eens op deze manier te treffen”
Blijf de agenda volgen voor actuele data’s.