Skip to content

Het ontstaan van HQ-Thanatopraxie

 • Jan 2010

  Wetswijziging

  Thanatopraxie is vanaf nu wettelijk toegestaan in Nederland

 • Feb 2011

  Diploma Pauline

  Diploma PaulinePauline heeft de opleiding Thanatopraxie succesvol afgerond en is nu, naast gediplomeerd obductie-assistente, ook geregistreerd en gediplomeerd thanatopracteur.

 • Apr 2011

  Oprichting HQ Thanatopraxie

  In april 2011 is HQ-Thanatopraxie van start gegaan. Inmiddels heeft HQ-Thanatopraxie in Nederland al meer dan 10.000 behandelingen verzorgd.

 • Jun 2014

  Diploma Hans

  Diploma HansHans heeft de opleiding met goed gevolg afgerond en hij is nu geregistreerd en gediplomeerd thanatopracteur.

 • Sep 2014

  Lidmaatschap E.A.E.

  Pauline is aangenomen als lid bij de E.A.E. (European Association of Embalmers) en is daarme officieel gecertificeerd om in heel Europa te werken als Balsemer.

 • okt 2021

  Cursusruimte

  Vanaf 29 okt 2021 hebben we onze eigen ruimte om de cursus ‘meer dan de laatste verzorging’ te geven. Het is gevestigd in Vinkel naast ons thanatopraxie centrum. 
  De cursus is geaccrediteerd met 15 PE punten door de NaVu. 

 • Feb 2022

  Thanatopraxiecentrum  Nederland.

  De opening van het Thanatopraxiecentrum van Nederland.

  De ruimte waar de behandelingen uitgevoerd worden voldoet aan alle eisen die het N.I.T. (Nederlands Instituut voor Thanatopraxie) heeft gesteld. Wij kunnen hier dan ook alle behandelingen met respect , hygienisch en veilig uitvoeren. Er is 24/7 ruimte om een overledene te brengen. Voor 14 uur grbracht is dezelfde dag weer naar huis of waar er opgebaard moet worden. In ieder geval is het altijd binnen 24 uur weer ophalen.

Contact

Mocht u meer informatie willen over de werkwijze, tarieven en de voordelen die HQ Thanatopraxie u kan bieden, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende afspraak.

Pauline Wouters
gediplomeerd thanatopracteur/obductie assistente

Hans Hartman
gediplomeerd thanatopracteur

HQ-Thanatopraxie