Kleine Felice

“Onze mooie dochter Félice overleed een week na haar geboorte aan de gevolgen van een bacteriële hersenvliesontsteking. Slechts drie onbezorgde dagen hebben we thuis kunnen genieten van haar geur, knuffels en warme lichaampje.

De mogelijkheid van balseming kenden wij nog niet. Hans & Pauline hebben ervoor gezorgd dat we een verlenging van ons leven met Félice kregen. De meest waardevolle dagen van ons leven.

Vanaf het moment dat Félice gebalsemd was, kreeg ik mijn baby weer terug. Ik drukte haar stevig tegen mij aan. Ik stak mijn neus in haar haartjes en snoof zo alle lekkere babyluchtjes op. Ik kon niet stoppen met naar haar kijken, haar aan te raken en te kussen. Ik zeulde met haar door het huis alsof ze gewoon een kleine slapende baby was. Ik smeerde haar haartjes in met Zwitsal, wisselden haar outfits en elke avond legde ik haar eventjes tussen ons in bed.

Ze voelde niet meer koud en ze had haar eigen lichaamskleur terug. Ze was het allermooist. Soms knuffelde ik zo stevig dat ik haar neusje weer even recht moest zetten. Het afscheid moeten nemen van Félice werd zoveel mooier omdat wij haar gebalsemd hebben”

Dit is het verhaal van juliette en Tim.
Na het overlijden van Felice heeft juliette de ‘stichting felice’ opgericht.
www.stichtingfelice.nl/l/balseming/